Hvordan bruke styringssystemer for å administrere krav til mattrygghet? I denne opplæringen går vi gjennom ISO 22000 og ISO/TS 22002 samt gjeldende tilleggskrav for å utvikle et ledelsessystem for mattrygghet.

Standarden definerer hva som skal til for å ha kontroll over mattrygghet, sikre og levere matrelaterte produkter og tjenester med tillit gjennom hele kjeden. Du får praktisk veiledning og veiledning for å utvikle, implementere og vedlikeholde et robust ledelsessystem i henhold til ISO 22000.  

FSSC22000 versjon 6 introduserer betydelige nye tilleggskrav. Kategoriene (13) i næringskjeden er utvidet, nå dekkes også handel og trading (FII Brokering/Trading/E-commerce).

I FSSC 22000 tilleggskrav del II er det endringer og nye krav som vil påvirke sertifiserte selskaper. Nyhetene inkluderer krav knyttet til allergenhåndtering, produktkvalitet og kvalitetskontroll, prosessmiljøovervåking, matsikkerhetskultur, fremmedlegemer, utstyr, matavfall og kommunikasjon.

For hvem?

Opplæringen retter seg først og fremst mot deg med overordnet og/eller praktisk ansvar for kvalitet og mattrygghet og sertifisering innad i bedriften. Opplæringen passer også for konsulenter som jobber med å støtte bedrifter i saker knyttet til mattrygghet.

Forkunnskaper

Ingen

Mål

Etter fullført opplæring må du ha god forståelse for hvordan kravene kan anvendes i praksis og utvikling av ledelsessystemer for mattrygghet.

Program

  • ISO 22000:2018 Food Safety Management Systems: Bakgrunn, konsepter, krav, tolkning og anvendelse
  • Praktisk gjennomføring med vekt på grunnleggende forutsetninger. ISO/TS 22002
  • HACCP, vi går gjennom det grunnleggende og gir fokus basert på ISO 22000:2018
  • Tilleggskravene i FSSC22000 ver 6
  • PDCA (Plan-Do-Check-Act) syklus og risikobasert tenkning
  • Hvordan møte resultater på mattrygghet og evaluere effekten av tiltak
  • Kort om veien til sertifisering i henhold til FSSC22000 ver 6

Pris

10 900 NOK (ekskl. mva)

Sted

Online

Varighet

2 dager

Dato

På forespørsel

Contact Intertek

Trenger du hjelp eller har du et spørsmål?