Sterkt miljøarbeidet med miljøsertifisering. En miljøsertifisering gir systematikk i arbeidet med å redusere organisasjonens miljøpåvirkning og finne kostnadseffektive bærekraftige alternativer.

Ved hjelp av den internasjonale standarden for miljøledelsessystem ISO 14001:2015 kan organisasjoner identifisere og systematisk redusere sin påvirkning på miljøet. Standarden gir støtte i arbeidet med å utvikle arbeidsmåter på området, for eksempel for å redusere bruken av energi og råvarer eller mengden avfall og andre utslipp.

Miljøsertifisering i henhold til ISO 14001

  • hjelper dere å utvikle sikre og effektive rutiner og prosesser innen miljøområdet.
  • gir dere de verktøyene som trengs for å styre prosesser til bedre resultater, systematiske forbedringer, reduserte risikoer og økt konkurransekraft.
  • gir et tydeligere fokus på ledelsesengasjement, «inn- og omverdenanalyse», prosesstyring og risikohåndtering.
  • gir et felles språk med kunder, leverandører og interessenter som også er miljøsertifisert iht. ISO 14001.
  • gir en tydelig kobling mellom organisasjonens miljøstyringssystem og dens forretningsplan.
  • gir en risikobasert tilnærming med metodikk for å håndtere trusler, muligheter og risikoer.
  • er et kvalitetsstempel som styrker varemerket.
  • gir en prosessangrepsmåte med planlegging, styring, overvåking/måling, oppfølging/evaluering og forbedring av prosessene.

Integrerte revisjoner

Hvis dere planlegger å sertifisere dere iht. flere forskjellige ISO-standarder, anbefaler vi integrerte revisjoner. Integrerte revisjoner innebærer at vi ser på prosessene i alle sertifiserte områder samtidig. Når forskjellige mål føres sammen, ser man tydelig koblingene og hvordan de relaterer til hverandre, noe som er kostnadseffektivt samtidig som det utvikler virksomheten.

Trenger du hjelp eller har du et spørsmål?

Markedsfør sertifiseringen

Markedsfør sertifiseringen deres og styrk bedriftens merkevare. Med Markedsføringsguiden får dere tips og råd om hvordan dere kan markedsføre sertifiseringen deres. Her beskriver vi også ulike begreper og retningslinjer.