En sertifisering styrker produktene og konkurransekraften og viser at bedriften tar ansvar for en sikker næringsmiddelproduksjon.

De fleste store grossister og detaljister innen næringsmidler krever i dag at leverandørene kan vise at de tar ansvar for sikkerhet og sporbarhet for næringsmidlene de produserer eller selger. Det ansvaret tar man effektivt ved å sertifisere seg ifølge en standard for sikker næringsmiddelproduksjon, f.eks. FSCC 22000, ISO 22000, BRC eller IFS (International Food Standard).

For forbrukerne blir det dessuten hele tiden viktigere med sporbarhet og miljøhensyn i næringsmiddelproduksjonen. For de bedrifter som vil vise at de tar dette på alvor, tilbyr vi sertifisering iht. MSC og ASC CoC for bærekraftige og sporbare fisk og skalldyr.

Våre næringsmiddelrevisorer har lang erfaring fra næringsmiddelbransjen og dyp forståelse for produkter og prosesser. Det gjør at revisjonen blir en viktig del av bedriftens forbedringsarbeid.

Her er fremgangsmåten for å bli sertifisert

Når vi hos Intertek har fått inn en utfylt søknad, kommer vi tilbake med tilbud for ønsket oppdrag. Når dere har akseptert tilbudet, planlegges oppdraget i samråd med dere, og deretter gjennomføres revisjonen. Når revisjonen er komplett og eventuelle avvik er besvart og avsluttet, utstedes et sertifikat som sendes til kunden både som pdf og original med post. Neste revisjon planlegges ut fra det intervallet som standarden krever.
Trenger du hjelp eller har du et spørsmål?

Rapportere en hendelse

Hvis en hendelse inntreffer, f.eks. tilbakekalling av produkter, problemer i produksjonen eller annet som kan påvirke næringsmiddelsikkerheten, skal dette rapporteres til Intertek. Det gjør du ved å sende en e-post til

Markedsfør sertifiseringen

Markedsfør sertifiseringen deres og styrk bedriftens merkevare. Med Markedsføringsguiden får dere tips og råd om hvordan dere kan markedsføre sertifiseringen deres. Her beskriver vi også ulike begreper og retningslinjer.